35 éves jubileumot ünnepeltek a hétvégén

Nagy munkába fogtak a GAMF-on 1980-ban végzett évfolyam tagjai. Egykori tankörtársaik, iskolatársaik, barátaik összegyűjtésével szeptember 26-ára nosztalgikus öregdiák-találkozót szerveztek Alma Materükbe, ahol végzésük nem kevesebb, mint 35. évfordulóját ünnepelték meg. A találkozót megtisztelte részvételével Alter Róbert, egykori oktató, oktatási iroda vezető és dr. Tóth Tihamér főiskolai adjunktus is.

A cikk folytatásához kattintsatok a Tovább gombra!

 


A cudar hétvégi időjárás ellenére vidám csapat verődött össze a GAMF Kar Dísztermében. 35 év elteltével rég nem látott ismerősök üdvözölték egymást úgy, mintha csak tegnap hagyták volna el főiskolájukat, búcsút intve társaiknak.

A regisztrálással egybekötött vendégvárást követően Alter Róbert és dr. Tóth Tihamér nyitotta meg hivatalosan a találkozót a "hazatérők" köszöntésével, s rövid áttekintést vázolva fel számukra az elmúlt évek során bekövetkező főiskolai változásokról. Az eltelt évek nem csak az oktatási intézmény életét, hanem az emberi sorsokat is alakították. Hogy pontosan miképpen tette ezt, arról maguk a résztvevők számoltak be egymásnak. Fültanúi lehettünk azoknak a történeteknek, amelyek sikeres karrierépítésekről, házasságkötésekről és gyermekáldásokról szóltak, de olykor a gyász és komorság is befurakodott a mondatok közé.

A programot a Kar Főépületénél kialakított Emlékfal megkoszorúzása zárta az elmaradhatatlan csoportkép készítése mellett.

A jókedvű társaság a délután hátralévő részében ellátogatott a Járműtechnológiai Tanszékre, ahol Bogdánné Dr. Jakab Mária önkéntes stílusos belépővel köszöntötte az egybegyűlteket. Vezetésével lehetőség nyílt a Megameter IV, a Festő Üzem, a hallgatók által épített önjáró gokart és pneumobil, valamint a Motorfékpad megcsodálására.

A nap a találkozóról szóló emléklapok átadásával és nosztalgiázós baráti beszélgetésekkel zárult.

 

A látogatás többi képéért látogass el öregdiák aloldalunk Galériájába!

 

 

A beszámolót és a fotókat készítette:

Kastély Vivien  
ALUMNI munkatárs

Kövess bennünket!

Hírlevél

Eseménynaptár