50 éve kezdtek, 50 év múltán visszatértek

Nagy örömünkre szolgált, hogy ALUMNI (öregdiák) szervezetünket ismét felkereste pár lelkes, ám nem akármilyen végzett hallgató: 50 éve lépték át először a főiskola küszöbét, s 50 évvel később ismét visszatértek az 1967-ben végzett hallgatók...

 

A cikk folytatásához kattintsatok a Tovább gombra!

 


Szeptember 27-én a sikeres Kutatók Éjszakája rendezvény után láthattuk vendégül több, mint 80 (!) végzett hallgatónkat, akik közül többen már ismerősként üdvözölték Központunk munkatársait. A találkozóra érkezőket Dr. Kovács Lóránt tudományos dékánhelyettes és Szabó Antal, a Hallgatói Szolgáltató Központ igazgatója fogadta. Beszédükben kihangsúlyozták, hogy példátlan összefogásról és összetartó közösségről tesznek tanubizonyságot minden összejövetel alkalmával a tankör tagjai, ami nem csak a főiskola büszkeségére válik, hanem a későbbi generációk számára is példaként kell, hogy szolgáljon.

Az ünnepi beszédek sorát Szabó Béla tanár úr nyitotta meg, aki visszaemlékezése számos kellemes emléket elevenített fel, amit nem hagyott szó vagy nevetés nélkül a közönség. Az elhunytak emlékére felajánlott egy perces néma csendjét felállással tisztelték meg a jelenlevők. A pillanatot itt-ott csöndesen hallható zokogás tette még torokszorítóbbá, de ugyanakkor meghatóvá.

"A tiszteletbeli évfolyamtárs" címet kiérdemlő Dr. Danyi József is pár kedves szóval köszöntötte végzett barátait, majd Dr. Kuti István szabados beszéde zárta a megnyitót, melyet az ünnepi ebéd és a tankör tagjai által szerkesztett kiadványok átvétele követett.

Kövess bennünket!

Hírlevél

Eseménynaptár