Borkóstolás

Borkóstolós 2010. szeptember 25-én került sor Kecskeméten az Öregdiák találkozóra. A Kecskeméti Főiskola jóvoltából több öregdiáknak lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen a Dimenzió borászat borkóstolóján. 

 

Délután 2-kor 11 fővel és 2 diák kísérővel elindult az iskola által finanszírozott kisbusz Szarkás felé. Kis idő alatt meg is érkezett a csoport a borászat telephelyére.  Kijelölt borászunk már várt minket. Udvariasan beinvitálta az utazókat egy hangulatos kis helyre, ahol megterített asztal várt mindenkit, csupa finomságokkal. „Kis előadása" rövid bemutatkozással kezdődött, majd megkezdődött a várva várt kóstolás.

 

Érdemes tudni, hogy jó hírnévnek örvend az alföldi borászat, bár nagy küzdelmek után tudta csak elérni. A borok fantázianevet viselnek. Ezek közül is először egy fehér bort kóstoltunk, egy kövidinkát, melynek a neve „Regős" volt. Majd következett egy rose bor, mely elnyerte a legjobb rose bor címet, neve „Bűbáj". Mindenkinek nagyon is ízlett. Mellé Kiskunfélegyháza díjnyertes kenyerét tálalták, olívabogyót valamint különféle ízletes sajtokat. Vörös borokból is volt kínálat, ezek közül is sok öregdiák a „Csizió" nevezetű kadarkát díjazta. Megkóstolhattunk egy újfajta próbálkozást, a batikolt borok egyikét. Összességében hat féle bort kóstolhattunk, melyek sokak elismerését elnyerték.

A társaság a kóstolás alatt nagyon jól összebarátkozott, viccekben sem volt hiány. Talán ez betudható a jóízű boroknak. Új ismeretségek köttettek, régi emlékek elevenedtek fel. Mindenki körülnézhetett a borászat területén, készséggel segítettek mindenben. A borkóstolás végén csoportképek készültek, majd a kis csapat megindult a főiskola felé vissza. Mindenki elégedetten távozott a kóstolásról, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak elmondásaik szerint. Jövőre sem hagyják ki ezt a rendezvényt.    
 
Kísérő hallgatónk tollából 

 

Borospincében 

Borkóstolás 

 

 Hangulatos hely

További képek >>

 

A Dimenzió Borászat weboldala.  

Kövess bennünket!

Hírlevél

Eseménynaptár