Elektromos járművek gálafutama Kecskeméten

Elektromos gálafutamot rendez szeptember 8-án, szombaton a Kecskeméti Főiskola a város, valamint cégek támogatásával. A gálafutam szórakoztató és látványos megjelenítése annak, hogy Kecskemét meghatározó járműipari központtá vált. Ezen kívül pedig a mérnökjelöltek kreativitására és a környezetbarát technológiákra is felhívja a figyelmet.

A tavalyi pneumobil gálafutam kedvező fogadtatásra talált mind a versenyző csapatok, mind pedig a város lakossága körében, ezért nem volt kétséges, hogy a Kecskeméti Főiskola a támogatók segítségével idén is megrendezi a főtéri autóversenyt. Ebben az évben hosszabb lesz a pálya: a nulla kilométerkövet, a városházát, a Kossuth-szobrot és a Forrás szökőkutat összekötő vonalon haladnak majd a járművek.

A mintegy húsz csapat két kategóriában, a körversenyen és a gyorsulási versenyen méri össze tudását. Bári Gergely, a program főszervezője pénteken (augusztus 31-én) a Kecskeméti Főiskolán tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a verseny nemcsak arra jó alkalom, hogy a tehetséges mérnökjelöltek összemérhessék konstrukcióik teljesítményét, hanem arra is, hogy felhívják a figyelmet a környezetbarát technológiákra.

Idén is lesznek neves vendégei a futamnak. Michelisz Norbert, Kőváry Anett és Wéber Gábor ezúttal egy-egy elektromobilt próbálnak ki, amire a közönségből kisorsolt szerencséseknek is lehetőségük lesz.

 

Program

KEFO ELEKTROMOS GÁLAFUTAM – 2012. szeptember 8. (szombat), Kecskemét főtér

10:00 MEGNYITÓ

10:30-10:50 Elektromobil bemelegítő körök

11:00-11:20 Kőváry Anett és Wéber Gábor autóversenyzők bemutatóköre elektromobillal

11:30-13:00 A körverseny előfutamai

13:00-14:00 Michelisz Norbert, meghívott vendégek és a közönség körül kisorsoltak körei

14:00-14:30 Körverseny döntő

15:00-15:45 Gyorsulási verseny előfutamok

15:45-16:00 Gyorsulási verseny döntők

16:00 EREDMÉNYHIRDETÉS, ZÁRSZÓ

 

Forrás: http://www.kecskemeti-hirhatar.hu

A hír a Kecskeméti Főiskola honlapján: http://kefoportal.kefo.hu