Gratulálunk!

Az elmúlt hétvége 167 hallgató és hozzátartozója számára ünneplésre adott okot, hisz a Kecskeméti Főiskola idei tanévének első diplomaátadójára sor került. A Törös Olga Sportcsarnokban összegyűlt ünnepelteket a főiskola nevében Dr. Ailer Piroska rektorasszony és Hegmanné Nemes Sára kancellárasszony köszöntötte, míg a hallgatók nevében az intézménytől pedig Mészáros Márió, a díjnyertes Betakarítók csapat egyik tagja és a Terro-X tereprobotverseny résztvevője búcsúzott.A cikk folytatásához kattintsatok a Tovább gombra!


Jelenlétével megtisztelte az eseményt Dr. Kovács Lóránt, a GAMF Kar dékánja, Gaál József, Kecskemét város alpolgármestere, Sándorné Dr. Kriszt Éva, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Prof. Dr. Ferencz Árpád, a Kertészeti Főiskolai Kar dékánja és Ádám Ferencné, a Tanítóképző Főiskolai Kar dékánhelyettese.

Fotó: keol.hu

A főiskolán végzettek közül tanulmányi eredményük alapján külön köszöntötték Bartus Bence gépészmérnököt, Erdős Balázs mérnökinformatikust, Faragó Gyula műszaki menedzsert, Imre Roland gépészmérnököt, Jusztin Noémi Anna műszaki menedzsert, Keresztury Gábor gépészmérnököt, Kun Krisztián gépészmérnököt, Mészáros Márió gépészmérnököt, Csáki Rózsa környezetgazdálkodási agrármérnököt, Szombati Adrienn környezetgazdálkodási agrármérnököt, Nagy Nóra Ildikó gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnököt, Varga Tímea Gabriella gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnököt, Vereckei Károly András gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnököt, közösségi munkájáért pedig dicséretben részesült Ótott Kamilla kertészmérnök és Gazsik-Doricsák Virginia óvodapedagógus.

Két címzetes főiskolai tanári kinevezésre is sor került:

Kujáni Lászlóné Cser Olga okleveles agrármérnök, okleveles növényvédelmi szakmérnök. Pályafutása alatt felsőoktatásban növényvédelem tantárgyat oktatott, vállalkozóként növényvédelmi szaktanácsadóként tevékenykedett.  12 éve a Bács-Kiskun megyei Növényvédelmi Kamara elnöke, két éve az Országos Növényvédelmi és Növényorvosi Kamara elnökeként részt vesz az agrár-környezetgazdálkodási támogatások szervezésében, a Kamara országos előrejelzésének- és a kiskultúrák védelmének megszervezésében. A Kujáni Kft. ügyvezetőjeként folyamatosan részt vesz a gazdálkodók pályázati támogatásában a cég előrejelzési hálózatával. Kujáni Lászlóné 2014-ben megkapta az ÉV AGRÁREMBERE megtisztelő címet. Ő maga és a családja szorosan együttműködik a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karával. A vállalkozásukban kialakított tanösvény és a Kujáni tanya a szőlő. és gyümölcstermesztés bemutató-gazdasága, integrált növényvédelmi gyakorlati fogások megismertetésének színhelye, ahol a hallgatók elmélyült szakmai ismereteket szerezhetnek és arra is lehetőséget kapnak, hogy szakdolgozatukhoz információkat gyűjthessenek. A környezetgazdálkodási agrármérnöki szak most induló növényvédelmi szakirányán számos növényvédelmi tárgy felelőse és oktatója lesz. A Kujáni Kft. a főiskolával közös pályázatok kidolgozásában is hatékonyan részt vesz. A Kertészeti Főiskolai Karon működő Területi Szaktanácsadó Központtal közösen növényvédelmi tanfolyamokat szerveznek, amely a főiskolának bevételt és szakmai elismerést jelent.

Domján Gergely a Kertészeti Főiskolai Karon szerezte első diplomáját. Okleveles agrármérnöki és vetőmag termesztő szakmérnöki végzettségének is köszönhetően számos vezetői beosztást töltött és tölt be. Szakmai tudását saját vállalkozásában és a Bács-Kiskun megyei Nemzetgazdasági Agrárgazdasági Kamara elnökeként is tudja hasznosítani. A NAK Országos Elnökségének tagja, a NAK országos Növénytermesztési Osztályának vezetője, ezen kívül számos rangos beosztást tölt be. A kamara elnökeként szoros kapcsolatot alakított ki a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karával. Számos Kertészeti Főiskolai Karon végzett fiatal szakember kezdhette munkáját az Agrárgazdasági Kamaránál az utóbbi időben. A Domján Gergely vezetése alatt álló Agrárgazdasági Kamara a Kertészeti Főiskolai Kar hallgatói számára szakmai gyakorlatuk letöltéséhez állandó gyakorlati helyszínt biztosít. Rendszeresen fogadja a főiskola hallgatóit a kamaránál, ahol a jövő szakemberei számos életszerű problémával, programmal és szakmai lehetőséggel ismerkednek meg. A kamara több szakdolgozat készítéséhez adott és ad rendszeres információt és szakmai segítséget. Domján Gergelynek köszönhetően a megyei kamara a főiskolával aktívan részt vesz az oktatási, felnőttképzési-és szaktanácsadási feladatok ellátásában.

A rendezvényről készült hivatalos fotókat IDE kattintva lehet megtekinteni.

Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttük azon weboldalakat, ahol hírt - és képeket - adnak az ünnepségről:

http://keol.hu/kecskemet/diplomaoszto-a-kecskemeti-foiskolan-2015-02-28

http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/diplomaoszto-a-kecskemeti-foiskolan-2015-februar-28

http://bacsmegye.hu/megye/kecskemet/diplomaatadas-a-kecskemeti-foiskolan.html

http://www.beol.hu/bacs-kiskun/kozelet/atvettek-diplomajukat-599059

http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_szazhatvanheten_vegeztek_a_kecskemeti_foiskolan

http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_unnepi_szenatusi_ules_diplomaatadoval

Kövess bennünket!

Hírlevél

Eseménynaptár