Pásztorolás, vagy sulykolás? Hagyománytisztelet és innováció

Különleges programsorozatot álmodott meg a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar Pedagógiai Kutatóműhelye, mely megvalósulásának első mérföldkövéhez Benneteket is sok szeretettel hívnak. A "Pedagógusok Élő Könyvtára" címet viselő kezdeményezés éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár – van egy könyv és van egy kölcsönző -, azzal a különbséggel, hogy itt a „könyvek” élő emberek.
A szervezők egy-egy alkalommal egy "kötetet" mutatnak be, egy embert hívnak meg, aki 1-1,5 órában bemutatkozik, és interaktív módon beavatja az érdeklődőket szakmai titkaiba.


Az első program részleteiért kattintsatok a Tovább gombra!

 


A programsorozat célja, hogy olyan gyakorló tanítókat mutassanak be, akik valaki vagy valakik szerint (ajánlók) valamit másként csinálnak, akik szeretnek tanítani, s akiknek a csoportjában, osztályában az "öröm pedagógiája" érhető tetten.

Az első vendég Szárszó Lajos tanító lesz, aki Dunaújvárosból érkezik Kecskemétre. A "kötet" ajánlója Dr. Hercz Mária - aki egyszer látott egy osztályt, amelyben a gyerekek örömmel dolgoztak egy országos mérésben - s utána megmutatták neki, hogy miként varázsolja el őket a matematika s az interaktív tábla, s elmagyarázták, hogy az iskola jó! Történt mindez lassan egy évtizede...

Mi a "titok"?
Ki az a tanító, aki ezt elérte?
Honnan jött?
Mit hisz?
Milyen módszereket használ?

A résztvevők ezekre kaphatnak választ a - természetesen IKT-val is kísért előadáson, amit beszélgetés követ.

Az esemény időpontja: 2015. október 15. (csütörtök) 14:30

Az eseményt megnyitja és a vendégeket köszönti: Dr. habil Steklács János dékánKövess bennünket!

Hírlevél

Eseménynaptár