Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Tudósház avatásán

TudósházRéthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter avatja fel augusztus 23-án a Kecskeméti Főiskola új Tudósházát, amely mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással készült el a homokbányai városrészben a főiskola két kollégiumépülete mellett a Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán című projekt keretében.

 A 3500 négyzetméter alapterületű, ötszintes Tudósház egy komplex szolgáltató, tudományos ismeretterjesztő és hallgatói-oktatói centrum lesz.

 

 

TUDÓSHÁZ - EGY VÁROSRÉSZ ÚJJÁSZÜLETIK

A Kecskeméti Főiskola két kollégiumépülete gondozott környezetével valóságos oázist jelent Kecskemét ún. homokbányai városrészében, amely a szovjet csapatok kivonulása után kapcsolódott be ismét a város „vérkeringésébe". A kollégium mellett alig egy év alatt egy modern, impozáns épület született egy korábbi laktanya felújításával és bővítésével, így a főiskola ismét példát mutat arra, milyen nagyszerű lehetőségek rejlenek még a homokbányai városrészben. A mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással elkészült 3500 m2 alapterületű Tudósház egy olyan sokszínű oktatási-kulturális-tudományos központ lesz, amely nemcsak a főiskola jövőjében játszik kiemelt szerepet, hanem egy újabb lökést ad a városrész újjáéledéséhez.TUDÓSHÁZ - TUDOMÁNY MINDEN SZINTEN

Az épület változatos tereivel - a multifunkcionális közösségi terek, a szekciótermek, a tárgyalók, a kutatószobák - a tudományos kutatás, az eredmények bemutatása és a népszerű ismeretterjesztés minden formájának helyet tud biztosítani. A nyitott házként működő intézmény kiemelten szeretné megszólítani az iskolásokat és a fiatalabb korosztályokat a természettudományos műveltség népszerűsítésére. A Tudósház a város és a térség innovációs központja is lesz, a gazdaságélénkítés jegyében találkozóhely a tudomány, az oktatás és a gazdaság szereplői között.TUDÓSHÁZ - SZOLGÁLTATÓ CENTRUM

Az épület szolgáltatásaival áll a hallgatók és az oktatók, valamint a lakosság rendelkezésére is. A konyha nemcsak a ház rendezvényeit és lakóit szolgálja ki, hanem a városrészben élőket, illetve a környező intézmények és vállalkozások munkatársait is. A földszinti rekreációs tér, a wellnesrészleg és a bowling pálya szintén mindenki számára nyitott. A ház kiválóan alkalmas rendezvények megtartására, a résztvevők létszámától függően különböző méretű terek vehetők igénybe étkeztetéssel és szabadidős szolgáltatásokkal együtt.


Hírek a Tudósházról

 

További információ a Tudósházról:
Szabó Antal, mb. igazgató

Tel.: 20/360-70-63

E-mail: szabo.antal@hszk.kefo.hu

Kövess bennünket!

Hírlevél

Eseménynaptár