Szakrális tánc és selyemfestés

Selyemfestés

A 2010-es  KEFO Öregdiák Találkozó számomra, hallgatói szemmel nézve, igazán izgalmas volt, a szakrális tánc és selyemfestés programján vettem részt.


Szakrális tánc 

Az első programon kaphattam egy kis betekintés a szakrális tánc történelmi hátterébe és hangulatvilágába. Ez a stílus főleg olyan embereknek ajánlott, akik vonzódnak az indiai kultúra felé, bár van egyfajta balettos beütése is. Ez a műfaj, akárcsak a többi tánc arra hivatott, hogy ki tudjuk fejezni az érzéseinket és azt hiszem ez a rövid betekintés elérte a célját. Sajnálatos módon elég kevés érdeklődő volt, de így talán könnyebb volt bensőséges légkört teremteni. Láthatóan mindenki jól érezte magát, miközben próbálta elsajátítani azt a kis koreográfiát, amit mutattak.

Selyemfestés

A selyemfestés engem teljesen lenyűgözött. Bár ebben nem csak a festés folyamata játszott szerepet, hanem ahogy a résztvevők beszélgettek a közös élményekről.  Elképesztő volt mennyi apróságra emlékeztek és mennyire élvezték egymás társaságát. A barátságos légkörben az egy óra mindössze két percnek tűnt.

Összességében nagyon jól éreztem magam, akárcsak a vendégek. Azért remélem többen jönnek el erre a találkozóra, mert igazán jó időtöltés volt!

Segítő hallgatónk tollából

 
A témával kapcsolatos részleteket Kanyó Judit weboldalán  találhatod.

Kövess bennünket!

Hírlevél

Eseménynaptár